Apurahat

Apurahojen tarkoitus

Mary ja Georg C. Ehrnroothin säätiön tavoitteena on edistää ja tukea lääketieteellistä tutkimusta koskien ruoansulatuselinsairauksia ja silmäsairauksia, joka toteutetaan jakamalla tutkimusapurahoja ja tukea tutkijoille ja tutkijaryhmille nimetyillä osa-alueilla.

Apurahat myönnetään vuosittain säätiön juhlapäivänä, 5. toukokuuta, joka on Mary Ehrnroothin (os. Beckman) syntymäpäivä.

Apurahoja myönnetään kolmessa kategoriassa:

  • Väitöskirjatutkimukseen
  • Väitelleen tutkijan jatkotutkimukseen (post doc)
  • Hankeapuraha laajemmalle tutkimushankkeelle 1–3 vuodeksi, enintään 100 000 € vuodessa (ei hakuaikaa joka vuosi)

Voi jättää hakemuksen säätiön vuosittaiseen avoimeen apurahahakuun. Apurahahausta ilmoitetaan säätiön verkkosivuilla.

Säätiön apurahat jaetaan säätiön sijoitusten tuottovaroista. Vuosittain apurahoja myönnetään noin puolen miljoonan euron edestä.

Säätiön asiamies vastaa kaikkiin kysymyksiin apurahoista:


Hyvä silmälääketieteen tutkija!

Silmäsäätiöiden tohtoritutkijapoolin tavoite on edistää suomalaisen silmälääketieteen kansainvälistymistä tarjoamalla rahoitus yhdestä lähteestä vähintään puoli vuotta ja enintään kaksi vuotta kestävään tutkimusjaksoon hiljattain väitelleille silmätutkijoille, jotka jatkavat väitöskirjan jälkeen tutkimustaan ulkomailla. Myös täydentävää rahoitusta voidaan myöntää.

Silmäsäätiöiden tohtoritutkijapoolin ovat perustaneet: Evald ja Hilda Nissin Säätiö, Glaukooma tukisäätiö LUX, Mary och Georg C. Ehrnrooths stiftelse, Silmä ja kudospankkisäätiö ja Silmäsäätiö.

TULEVA HAKUAIKA UMPEUTUU 18 HELMIKUUTA 2024

Kotisivu: https://ssttp.fi/fi/start/